Górnoślonskie Forum Dyskusyjne!

na codziyn i lod swiynta ...smacznego !
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Górnoślonskie Forum Dyskusyjne! Strona Główna -> KUCHNIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolinka
Użytkownik



Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Slaska

PostWysłany: Śro 18:18, 14 Gru 2005    Temat postu: na codziyn i lod swiynta ...smacznego !

PYSZNY PIERNIK
_______________________


25 dkg.miodu (moze byc sztuczny)
8 lyzek cukru
pol kostki margaryny(125 g.)
2 lyzki kakao
1 lyzka kawy prawdziwej
1 przyprawa do piernika
To wszystko zagotować i ostudzic.
Potym dodac 1 szklanka kefiru,3 szklanki maki pszynnej
1 lyzeczka sody, 2 cale jajka i przerozne bakalie.
Wszystko to dokladnie wymiyszac(lyzkom), wyloc na blaszka
i upiyc na 180 stopni okolo 40 minut.

Ostudzone ciasto przekroic, przesmarowac dzymym(najlepszy powidlami sliwkowymi),
a na gora poloc polywom czekoladowom i udekorowac np.kokosym


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolinka
Użytkownik



Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Slaska

PostWysłany: Śro 18:20, 14 Gru 2005    Temat postu:

PIERNIK – inny

4 jajka,3 szklonki maki pszynnyj
20 dkg margariny
1 i pol szklonki kiszki,
2 lyzki kakao
1 lyzeczka sody,bakalie,
1 paczka prziprawy do piernika

Maka,cukier i kakao-wymiyszac w losobnym naczyniu
Soda rozpuscic w kiszce(yno na samym koncu,bo ci ti bydzie uciekac)
Jajka ubic na sztywno-jak na biszkopt
Margarina rozpusc i lostudzic
Wszystko pomalu razym wymiyszac i wyloc na blaszka(niy za wielko)
Piyc ok.30-35 min. na 180 stopni.
Na gora poloc polywom czekoladowom i posypac abo pomletymi lorzechami,abo kokosym.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolinka
Użytkownik



Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Slaska

PostWysłany: Śro 18:24, 14 Gru 2005    Temat postu:

BUCHTY DROZDZOWE

pol kilo maki pszynny
szklonka mlyka letnigo
3 deko drozdzy
2 jajka
1 lyzeczka cukru
1 plasko lyzeczka soli

To wszystko wyrobic jako sie wyrobio drozdzowe ciasto
i dac wyrosnac w cieplym pol godziny miejscu (najlepszy pod pierzinom).
Potym rozkulac nudelkulom na stole na grubos kole 1 cm
i szklonkom wycinac kolka.
Jak chcesz z marmyladom to jo na 1 kolko dowom ta marmylada,
przikrywom drugim kolkiym,
splaszcza to trocha i jeszcze roz lodciskom szklonkom.
Potym juz yno warza na parze.
A jeszcze lepsze som jak se ich
(surowe oczywiscie)dosz na poszmarowano blacha
i upieczesz tak z pol godziny w piekaroku na 180 stopni.
Jak lostygnom to yno je posypej cukrym pudrym.Som niebo w gymbie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KK
Użytkownik



Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ornontowice

PostWysłany: Nie 3:37, 25 Gru 2005    Temat postu:

Jezech ciekaw kto z Wos jy przez swiynta konopiotka vel siemieniotka?Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dra'co-nix
Użytkownik



Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: O/S

PostWysłany: Pią 10:04, 30 Gru 2005    Temat postu:

KK napisał:
Jezech ciekaw kto z Wos jy przez swiynta konopiotka vel siemieniotka?Smile


jo jym siemniotka, bez świynta i jak sie omie zachce zrobić bez rok, z krupami oczywiście Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamela




Dołączył: 13 Maj 2006
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:24, 13 Maj 2006    Temat postu:

Pragnę poinformować, że piernik ok karolinki! wyśmienity!
czekam na więcej przepisów !
pozdrawiam K


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanysek
_VIP_



Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 1:05, 19 Cze 2006    Temat postu:

kamela napisał:
Pragnę poinformować, że piernik ok karolinki! wyśmienity!
czekam na więcej przepisów !
pozdrawiam K


Ja fajnie ci sie godo, jo nie kosztowo to niewiam Confused


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
julianna
_VIP_



Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 21:02, 08 Lut 2007    Temat postu:

Hanysek napisał:


Ja fajnie ci sie godo, jo nie kosztowo to niewiam Confused

proponuje samemu spróbować zrobic, to nie jest az tak trudne Wink Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tygrysek
_VIP_



Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 223
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z centrum

PostWysłany: Pon 12:55, 12 Lut 2007    Temat postu:

Pycha ciacho:

Biszkopt z 6 jaj
2 żymły zamoczyć w 2 szklonkach mlyka na 20 min.
Zmiksować dodac szklonka mlyka, pół szklonki cukry, cukier waniliowy, 10 dkg kokosu - zagotować.
Po ostudzeniu dodać kostka masła , żółko i spyrolu/gorzoły według uznanio Twisted Evil
rozsmarowac na cieście
łyżka masła, łyzka cukru 10dkg kokosu podsmazyć i rozsypac na kremie

PYCHA!!!!!
Proste, łatwe i niedrogie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jarek
_VIP_



Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:08, 12 Lut 2007    Temat postu:

TYGRYSKU od kiedy Ty gotujesz i pieczesz ciasta Question Oj widzę,że i u Ciebie nastąpił postęp. Razz Razz a tego biszkopta z dwóch jaj się nie da Question Question Question Twisted Evil Twisted Evil

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
julianna
_VIP_



Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:17, 12 Lut 2007    Temat postu:

jak na blaszkę wielkości zeszytu od matematyki to się da z dwóch jaj tego biszkopta ukręcić Laughing Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tygrysek
_VIP_



Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 223
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z centrum

PostWysłany: Pon 15:24, 12 Lut 2007    Temat postu:

Cytat:
a tego biszkopta z dwóch jaj się nie da


Do sie Jareczku do ale nie ze starych jaj Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jarek
_VIP_



Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 23:32, 13 Lut 2007    Temat postu:

Dobra kucharka poradziłaby sobie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wolfik
_VIP_



Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 1:12, 15 Lut 2007    Temat postu:

julianna napisał:
jak na blaszkę wielkości zeszytu od matematyki to się da z dwóch jaj tego biszkopta ukręcić Laughing Laughing


a skad wiesz jakie wielkie te jaja?? Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tygrysek
_VIP_



Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 223
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z centrum

PostWysłany: Czw 14:37, 15 Lut 2007    Temat postu:

Strusie !!!! MIeszać trzeba w wannie :]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Górnoślonskie Forum Dyskusyjne! Strona Główna -> KUCHNIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Flower Power phpBB theme by Flowers Online.
Regulamin