Górnoślonskie Forum Dyskusyjne!

kartoflonka inkszo

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Górnoślonskie Forum Dyskusyjne! Strona Główna -> KUCHNIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ojgyn z Pnioków
_VIP_



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 302
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzów

PostWysłany: Pią 17:36, 01 Wrz 2006    Temat postu: kartoflonka inkszo

Trza do nij :
5 łeżek wyparszczonej szpyrki,
5 łeżek mołki,
font struganych ziymiokow,
dwa a poł litra bulijonu (moge być ze KNORR’a),
sol, aminek (kminek),
achtlik (lebo dwa, jak fto mo rod) łoctu,
jedna zana 12%
15 deka lisowek (świyże lebo ze krałzy),
100 gramow szmiyrkyjzy,
2 jajca na twardo,
ździebko koperku i naci ze pietruszki...

Ze wyparszczonyj szpyrki i ze mołki uparszczyć ajnbryna. Wloć rajn przodzij ździebko a niyskorzij rest bulijonu, zawarzić, nale ciyngiym kwyrlać, powarzić jesce ze pora minutek. Kobzole (ziymioki) pokroć na wyrfle. Świyże lisowki wyszpluchtać i łodkapać na cedzitku (te ze krałzy tyż, nale łocet idzie łostawić). Wrajzić to wszyjsko do kupy do tego uwarzonego ze ajnbrynom bulijonu, wciepnońć rajn aminek i sol, warzić aże ziymioki bydom miyntkie (kajsik kole 10 minutek). Terozki polekuśku, po konsku wciepować ta cołko szmiyrkyjza i festelnie kwyrlać aże sie cołkiym łozpuści. Jesce dosuć ździebko soli (kiejby miało być niy za tela) i włoć łoctu (moge być tyn ze krałzy po lisowkach). Na łostatek aligiyrować ze zanom. Dować na talyrz ze śćwiartkoma jajec.

Ojgyn z Pniokow


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sloneczko1
Użytkownik



Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:32, 03 Wrz 2006    Temat postu:

co to som lisowki?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ojgyn z Pnioków
_VIP_



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 302
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzów

PostWysłany: Pon 10:04, 04 Wrz 2006    Temat postu:

Po naszymu lisowki a po polsku - kurki. Mogom być do tyj kartoflonki i inksze grziby, tela co ze lisowkami jes łona nojlepszyjszo!
Ojgyn


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Górnoślonskie Forum Dyskusyjne! Strona Główna -> KUCHNIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Flower Power phpBB theme by Flowers Online.
Regulamin